شاهد بودن تعبیر «الصوم فی الشتاء الغنیمة الباردة» بر اختصاص واژۀ غنیمت به غنائم دار الحرب

شاهد بودن تعبیر «الصوم فی الشتاء الغنیمة الباردة» بر اختصاص واژۀ غنیمت به غنائم دار الحرب

زمانی در مورد غنیمت کار می‌کردم می‌خواستم بفهمم آیا غنیمت به معنای خصوص غنیمت دار الحرب است یا به معنای مطلق فایده به کار ‌‌‌می‌رود، استعمالات مختلفی را دنبال می‌کردم، سرانجام به جمله الصوم الغنیمة البارده «قَوْلُ النَّبِيِّ (ص‏): الصَّوْمُ فِی الشِّتَاءِ الْغَنِیمَةُ الْبَارِدَةُ»رسیدم با خود گفتم این صوم که به معنای غنیمت دار الحرب نیست؛ این جمله را جزء مثال‌‌‌هایی قراردادم که غنیمت به معنای مطلق فائده به کار رفته است؛ به حاج آقا نشان دادم، ایشان گفت در اینجا مراد همان غنیمت دار الحرب است که ادّعا و تجوز در آن وجود دارد و شاهدش نیز وصف بارده است، غنیمت سرد یعنی چی؟ چرا به غنیمت سرد متّصف شده است ؟ چون گویا این همان غنیمت جنگی است ولکن حرارت جنگ ندارد، مثل تعبیر جنگ سرد، که جنگ به همان معنای خودش ولی ادّعاءً به کار رفته است گویا این نیز یک نوع جنگ است ‌‌‌‌تنها برخی از ویژگی‌‌‌های جنگ را که حرارت باشد ندارد، وصف بارده شاهد براین است که غنیمت را به همان معنای غنیمت دار الحرب به کار گرفته است، گاهی از این گونه نکات غفلت می‌شود که این استعمال در چه مقامی ‌است.