یک نکته علمی در مورد رؤیای مرحوم میرزا مهدی اصفهانی (تأثیر تغییر دوران بر ادبیات معصومان (ع))

اینک خاطره‌ای از یکی از نزدیکانمان را ذکر می‌کنیم. این شخص می‌گفت گویا به همراه آیت الله والد نزد آقای نمازی رفته بودند.
مرحوم آقای نمازی داستان معروف مکاشفه یا رؤیای مرحوم میرزا مهدی اصفهانی را نقل می‌کرد. حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه در عالم رؤیا یا مکاشفه به مرحوم میرزا مهدی اصفهانی فرموده بودند:

[!quote]«طلب المعارف من غیر طریقنا اهل البیت مساوقٌ لإنکارنا».

بحث است که این داستان در عالم رؤیا بوده یا مکاشفه بوده است. خود مرحوم میرزا مهدی در نوشته‌جاتش آن را مربوط به عالم خواب دانسته است ولی برخی از شاگردان ایشان، آن را مکاشفه دانسته‌اند.

اشکال بر تعبیر «مساوق» و پاسخ آیت الله والد

این شخص می‌گفت من بچگی کردم و گفتم تعبیر «مساوق» و مانند آن، از تعابیر امروزی است و با ادبیات اهل بیت علیهم السلام همخوانی ندارد.

در آن مجلس صحبتی نشده بود ولی بعداً آیت الله والد فرمودند این اشکال، وارد نیست چون حضرت ولی عصر علیه السلام، امام امروزیان هستند و در این زمان سخن گفته‌اند پس طبیعی است که با ادبیات امروزی سخن گفته باشند؛ لزومی ندارد امام زمان علیه السلام در زمان حاضر، با ادبیات سائر ائمه علیهم السلام در ۱۳۰۰ سال پیش سخن بگویند.

:counterclockwise_arrows_button: نتیجه‌گیری: تأثیر تغییر دوران بر ادبیات معصومان (ع)

پس تغییر دوران، می‌تواند تغییر ادبیات معصومان علیهم السلام را به دنبال داشته باشد.

:spiral_calendar: جلسه ۳۴ مورخ ۱۲ آبان ۱۴۰۳