سه چها رروز مانده به شروع ایام تبلیغی محرم قصد داشتم از دفتر تبلیغات ره توشه تبلیغ بگیرم. یکی از دوستان از حضرت استاد … و نیز استاد گرامی اقای … از مدرسین خارج نقل کردند که ساختمان قدیمی دفتر تبلیغات غصبی است. خودم هم قبلا شنیده بودم که مرحوم ایت الله العظمی … از مراجع تقلید چنین مطالبی را شنیده بودم.
این دوست ما توضیح دادند که : واقف متولی این ساختمان را اعلم علمای تبریز قرار داده که زمان خود ایت الله شریعتمدار بوده و لکن بعد از حوادثی ایشان خلع ید شده و الان هم در اختیار اعلم علمای تبریز نیست . بنابراین تصرف در این ملک بدون رضایت متولی شرعی است .
…
با این مقدمه و فرض صحت این گزارش چند سوال فقهی مطرح است :
اول : گاه لازم است جهت امور تبلیغی به این ساختمان سر بزنیم . فقهیا چه توجیهی میتوان برای مجوز ورود به این ساختمان یافت ؟ ایا ممکن است حکمش نظیر مسجدی که غاصبانه تبدیل به خیابان میشود باشد که گویا برخی قائل به جواز عبور هستند ؟
…
دوم : با چه دلیل شرعی میتوان متولی شرعی ملک موقوفه را تغییر داد و یا او را خلع ید کرد ؟
…
اگر ملک موقوفه ای با وجوهات تهیه شده باشد ایا میتوان انرا وقف کرد ؟ مثلا مرجع تقلید میتواند از وجوهات ملکی را تهیه و وقف مسجد کند ؟ ( وقت با وجه خمس صحیح است ؟ )
…
حقیر که به خاطر شبهه شرعی از خیر تهیه ره توشه گذشتم اما شما راجع به صحت وسقم گزارش فوق اطلاعی دارید ؟
بعض اوقات مغصوب منه تنها از غاصب ناراضی است وبه تصرفات دیگران راضی است ودر اینگونه موارد ظاهر مقدم است